Recepty na prípravu kapra na rôzne spôsoby

 

Kapor patrí medzi najobľúbenejšie ryby, ktoré pripravujeme ako pokrm na náš vianočný stôl. Jeho mäso je výnimočné - je ľahko stráviteľné. Vďaka priaznivej štruktúre bielkovín by mal byť súčasťou jedálnička aj počas roka, nielen na Vianoce. Mäso z kapra obsahuje esenciálne aminokyseliny, takže v tomto ohľade sa vyrovná červenému mäsu. Mlieč a ikry z kapra sa používajú do polievok, ktoré silno aromatizujú.

Kapor je vhodný na pečenie, grilovanie, vyprážanie či varenie. Nie je vhodný na dusenie. Kapra je pred samotnou prípravou nutné zbaviť šupín a plutiev. Čerstvo zabitý a vypitvaný kapor vydrží pri teplote 1 až 4 stupne Celsia až štyri dni. Kapra je potrebné pred úpravou nasoliť, príp. ponoriť do mlieka, aby jeho mäso bolo jemné.

Vyprážaný kapor

Vyprážaný kapor

Suroviny (pre 4 osoby): 80 dkg kapra, sol, 6 dkg múky, 2 malé vajcia, 12 dkg strúhanky, 15 dkg oleja

 

Kapor na rošte

Kapor na rošte

Ingrediencie: 4 porcie kapra, soľ, citrónovú šťavu, tatarskú omáčku
Slávnostný kapor

Slávnostný kapor

Suroviny: kapor, 30g masla, 50g mletých lieskových orechov, 2 citróny, 5 menších jabĺk, soľ
Kaprí slimák

Kaprí slimák

Suroviny: 800g vykostený kapor s kožou, 120g anglickej slaniny, steakové korenie, soľ, olej
Chipsy z kapra

Chipsy z kapra

Suroviny: 600g filiet z kapra zbaveného kože, 30g sójovej omáčky, 50g hladkej múky, 30g škrobovej múky, mletá sladká paprika, 2 strúčiky lisovaného cesnaku, soľ, rasca mletá, olej

Kapor na pekáči

Kapor na pekáči

Suroviny: kapor, pár strúčikov cesnaku, maslo, citrón, čierne korenie, deci bieleho vína a soľ
Kapor pečený na kečupovej omáčke

Kapor pečený na kečupovej omáčke

Ingrediencie: menší kapor(cca 2,5 kg); 2-3 kusy cibule; 2-3 kusy paprík; 3 strúčiky cesnaku; 10deka neprerastenej zaúdenej slaniny; 2,5 deci kečupu; 1deci červeného vína podľa vl. výberu; 1deci smotany na varenie (môžeme použiť aj šlahačkovú alebo kyslú); 10deka tvrdšieho údeného syru; citrón; mleté čierne korenie; mletá rasca; vegeta; bazalka; soľ
 
Pečený kapor na fazuli

Pečený kapor na fazuli

Suroviny: kapor stredných rozmerov, 1 cibuľa, 1 cesnak, 1/2 kg zemiakov, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, soľ,
 
Viac receptov nájdete v našej rubrike RECEPTY!

Anketa

Máte skúsenosti s oblečením Geoff Anderson?
áno - vynikajúce
(7409)
áno - vynikajúce30.1 %
áno - štandardné
(6112)
áno - štandardné24.8 %
nie nemám ale chcem ho vyskúšať
(5631)
nie nemám ale chcem ho vyskúšať 22.9 %
nemám žiadne
(5456)
nemám žiadne22.2 %

Meniny

Dnes má meniny Etela,Eta,Ela.
Navrch stránky