recepty z rýb - rybacie recepty - recepty na ryby - rybie recepty

 

Chcete pripraviť rybu na iný spôsob než zvyčajne?

V našej rubrike nájdete rôzne recepty na chutné jedlá z rýb. Vyskúšať sa oplatí každý jeden rybací recept. Ak sa chcete pochváliť svojím receptom na rybiu špecialitu, budeme radi. Váš recept na prípravu pokrmu z rýb prostredníctvom formulára, ktorý nájdete pod receptami.

Recepty na prípravu jedál z rýb

Ryba so slaninou v srnčom chrbáte

Ryba so slaninou v srnčom chrbáte

Suroviny: 400g rybacie mäso bez kostí (sumec), 200g slaniny nakrájanej na tenké plátky, 200g tvrdý syr, 200g pochúťková smotana, 20g čerstvá pažítka, 20g čerstvá petržlenová vnať, 4ks vajíčka, 2PL hladkej múky, 2ks cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, čierne korenie, soľ. 
Rýchly recept na prípravu chutného pstruha

Rýchly recept na prípravu chutného pstruha

Suroviny: 2ks pstruh, slnečnicový olej, 10 dkg maslo, 1-2 strúčiky cesnaku, petržlenová vňať, mleté čierne korenie, mletá rasca, soľ
Zubáč so špenátovo-cesnakovou omáčkou

Zubáč so špenátovo-cesnakovou omáčkou

Suroviny: 450g filety zo zubáča, 2ks batáty, 350g špenát mrazený, 2ks paprika farebná s hrubou dužinou, 1ks cuketa, 2 strúčiky cesnaku, 2PL kokosové mlieko, 250ml šľahačková smotana, morská soľ, tymián, rybacie korenie, olivový olej 
Boršč z rýb

Boršč z rýb

Vývar: 300 - 500g ryby, 1,5l vody, bobkový list, 1ks cesnak, 4ks celé nové korenie, 2ks červená repa, 3ks mrkva, 1 stredný zeler, 1ks petržlen, 1 ks cibuľa, 1 zemiak, 1/2 biela kapusta, 3 polievkové lyžice pretlaku, olej. Podľa chuti mleté čierne korenie, soľ, ocot, kyslá smotana.
Losos na korení štyroch farieb

Losos na korení štyroch farieb

Suroviny: 200g losos, 5ks zemiakov, MIX zelenina (možno použiť aj mrazenú)

Marináda: 2PL citrónová šťava, 2PL olivový olej, rozmarín, na hrubo mleté korenie 4 farieb, morská soľ

Slimáky z kapra

Slimáky z kapra

Suroviny: 800g vykostený kapor s kožou, 120g anglickej slaniny, steakové korenie, soľ, olej.
Sumčia pečeň na grile

Sumčia pečeň na grile

Suroviny: sumčia pečeň, korenie na ryby (grilovacie korenie), olivový olej, soľ
Pstruh v bylinkovo-cesnakovej soli

Pstruh v bylinkovo-cesnakovej soli

Suroviny: pstruh, cesnakovo-bylinková soľ, citrón, olivový olej, maslo
Môj recept na skvelé halaszlé

Môj recept na skvelé halaszlé

Suroviny: ryby cca 20 ks (najlepšie mix rýb: kapor, karas, pleskáč, ...), vnútornosti rýb (ikry, mlieč, slezina, pečeň), 3 bobkové listy, 7 ks celé čierne a nové korenie, 1 PL soli, 6 - 7 l vody, 150g údená slanina, bravčová masť, soľ, 100g mletá červená paprika, 1 PL rasca, chilli, 1PL hubového korenia, 6 paprík, 6 paradajok, 3 mrkvy, 2 petržleny, 1 zeler,  5 veľkých cibúľ, 7 strúčikov cesnaku, cca 1kg zemiakov. 
Domáca treska

Domáca treska

Suroviny: 1kg bielej ryby ( nosáľ, pleskáč, karas a pod.), 5ks sterilizovaná uhorka, 7 dcl sterilizovaná mrkvu s hráškom, 2ks veľká cibuľa, 5ks vajcia, 1 PL horčice, 1 veľká majonéza, soľ, mleté čierne korenie, uhorková šťava. Nálev: 1 dcl ocot, 1dcl voda, 1 KL soľ.
Pstruh s BBQ korením a bešamelovou omáčkou

Pstruh s BBQ korením a bešamelovou omáčkou

Suroviny: Pstruh, BBQ korenie, olivový olej, maslo. Omáčka: 30g masla, 250ml mlieka, 1PL hladká múka, 3 strúčiky cesnaku, menšia cibuľa, tymián, soľ, čierne mleté korenie
Šťuka na dubákoch

Šťuka na dubákoch

Suroviny: 3kg šťuky, 3 lyžice bravčovej masti, 60-75g masla, 7dkg prerastenej slaniny, 3 strúčiky cesnaku, soľ, ml. čierne korenie, rasca, kari, vegeta, bazalka

Omáčka: 1 šľahačková smotana, 3 tavené trojuholníčky syra (Lunex), 15dkg nivy, 2 veľké hrste sušených dubákov, 2 strúčiky cesnaku, 0,5l vody,
olej, múka.

Krémová polievka z tuniaka

Krémová polievka z tuniaka

Ingrediencie: 200 g tuniaka vo vlastnej šťave, 200 ml šľahačkovej smotany, 100 ml bieleho vína, 900 ml zeleninového vývaru, 300 g paradajkového pretlaku, 3 šalotky, 1 strúčik cesnaku, jarná cibuľka, mleté čierne korenie, soľ, olivový olej.
Juhočeský kapor

Juhočeský kapor

Ingrediencie:  1 kapor, 120 g slaniny, 2-3 cibule, 150 ml bieleho vína, 60 g masla, 2 PL medu, sušená šalvia, sušený zázvor mletý, mletý kmín, soľ
Pizza s tuniakom

Pizza s tuniakom

Suroviny: 2 konzervy tuniaka vo vlastnej šťave, 4 ks šalotky, syr, pizza korenie
Korpus: 800g chlebovej múky (400g hladkej + 400g celozrnnej), 650ml vlažnej vody, 30g droždia, 4 PL olivového oleja, 1ČL cukru, 1ČL soli.
Kapor po francúzsky

Kapor po francúzsky

Ingrediencie:  1,5 kg kapra, 1 lyžička tymiánu, 1 veľká cibuľa, 10 ks nové korenie,  8 bobkových listov,  1/4 litra octu, hladká múka
Pstruh s cuketou

Pstruh s cuketou

Ingrediencie: 2 pstruhy, 1 ks stredne veľká cuketa, 150g oravskej slaniny, 4ks mladá cibuľka, 200 g cherry paradajok, 4 ks väčších zemiakov, soľ, citrónová šťava z 1/2 citrónu, 3 strúčiky cesnaku, rybacie korenie, čierne korenie, maslo
Halaszlé

Halaszlé

Suroviny: ryby cca 20 ks (najlepšie mix z viacerých druhov: kapor, sumec, karas, mrena, pleskáč, ...), vnútornosti rýb (ikry, mlieč, slezina, pečeň), 6 až 7 l vody, údená slanina 150g, bravčová masť, soľ, 100g mletá červená paprika, 1 PL rasca, pikantná „chili“ alebo „tobasco“ omáčka (podľa chuti), 1 PL hubového korenia, 6 paprík, 6 paradajok, 3 mrkvy, 2 petržleny, 1 zeler, 5 veľkých cibúľ,  7 strúčikov cesnaku, cca 1kg zemiakov. 
Pečený kapor so zeleninou

Pečený kapor so zeleninou

Ingrediencie: 1 kapor, 200g zeleru, 200g mrkvy, 200g petržlenu, 200g cibule, 5 strúčikov cesneku, 100g masla, 2 ks citróny, olej , soľ, čierne korenie
Grilovaný sumec s kurkumou

Grilovaný sumec s kurkumou

Suroviny: 1kg sumec, 1 PL kurkuma,  4-6 strúčikov cesnaku, 8-10 PL  olivového oleja, soľ
Môj recept na jedlo z rýb
verify

Stlačením tlačítka dávate súhlas so spracovaním vašich osobných údajov podľa našich zásad spracúvania osobných údajov. Osobné údaje sú spracované v súlade s Nariadením EÚ č. 2016/679 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov /GDPR/ a v súlade so zákonom č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov. Vaše údaje sú u nás v bezpečí. Tento súhlas môžete kedykoľvek zrušiť.O svojich právach pri ochrane osobných údajov sa dočítate v záložke “Ochrana osobných údajov” na webe hacik.sk. Registráciou dávate súhlas na spracovanie údajov za účelom zverejnenia a odoslania informácií a pravidelných e-mailov z oblasti rybolovu. Vaše údaje budeme uchovávať po dobu 10 rokov. Svoj súhlas môžete kedykoľvek odvolať kliknutím na linku "Odhlásiť sa" v každom e-maile.

* Tento údaj je povinný

 

Vybavte sa na pobyt pri vode

Filetovacie nože, údiarne, kempingový riad, lampy, bivaky, kreslá, variče aj chladničky - jednoducho všetko, čo môžete potrebovať k príjemne strávenému pobytu (nielen) pri vode.

Kliknite a vyberte si z ponuky »»»

 

Meniny

Dnes má meniny Edmund.
Navrch stránky
×

Pridajte sa k nám

Prihláste sa na odber noviniek a získajte zľavu 8€ s dopravou zdarma pri nákupe nad 49€.

Zľava 8€ na prvý nákup