
Chcete pripraviť rybu na iný spôsob než zvyčajne?
V našej rubrike nájdete rôzne recepty na chutné jedlá z rýb. Vyskúšať sa oplatí každý jeden rybací recept. Ak sa chcete pochváliť svojím receptom na rybiu špecialitu, budeme radi. Váš recept na prípravu pokrmu z rýb prostredníctvom formulára, ktorý nájdete pod receptami.
Recepty na prípravu jedál z rýb

Krémová polievka z tuniaka
Ingrediencie: 200 g tuniaka vo vlastnej šťave, 200 ml šľahačkovej smotany, 100 ml bieleho vína, 900 ml zeleninového vývaru, 300 g paradajkového pretlaku, 3 šalotky, 1 strúčik cesnaku, jarná cibuľka, mleté čierne korenie, soľ, olivový olej.
Juhočeský kapor
Ingrediencie: 1 kapor, 120 g slaniny, 2-3 cibule, 150 ml bieleho vína, 60 g masla, 2 PL medu, sušená šalvia, sušený zázvor mletý, mletý kmín, soľ
Pizza s tuniakom
Suroviny: 2 konzervy tuniaka vo vlastnej šťave, 4 ks šalotky, syr, pizza korenieKorpus: 800g chlebovej múky (400g hladkej + 400g celozrnnej), 650ml vlažnej vody, 30g droždia, 4 PL olivového oleja, 1ČL cukru, 1ČL soli.

Kapor po francúzsky
Ingrediencie: 1,5 kg kapra, 1 lyžička tymiánu, 1 veľká cibuľa, 10 ks nové korenie, 8 bobkových listov, 1/4 litra octu, hladká múka
Pstruh s cuketou
Ingrediencie: 2 pstruhy, 1 ks stredne veľká cuketa, 150g oravskej slaniny, 4ks mladá cibuľka, 200 g cherry paradajok, 4 ks väčších zemiakov, soľ, citrónová šťava z 1/2 citrónu, 3 strúčiky cesnaku, rybacie korenie, čierne korenie, maslo
Halaszlé
Suroviny: ryby cca 20 ks (najlepšie mix z viacerých druhov: kapor, sumec, karas, mrena, pleskáč, ...), vnútornosti rýb (ikry, mlieč, slezina, pečeň), 6 až 7 l vody, údená slanina 150g, bravčová masť, soľ, 100g mletá červená paprika, 1 PL rasca, pikantná „chili“ alebo „tobasco“ omáčka (podľa chuti), 1 PL hubového korenia, 6 paprík, 6 paradajok, 3 mrkvy, 2 petržleny, 1 zeler, 5 veľkých cibúľ, 7 strúčikov cesnaku, cca 1kg zemiakov.
Pečený kapor so zeleninou
Ingrediencie: 1 kapor, 200g zeleru, 200g mrkvy, 200g petržlenu, 200g cibule, 5 strúčikov cesneku, 100g masla, 2 ks citróny, olej , soľ, čierne korenie
Grilovaný sumec s kurkumou
Suroviny: 1kg sumec, 1 PL kurkuma, 4-6 strúčikov cesnaku, 8-10 PL olivového oleja, soľ
Sekaná z rýb
Ingrediencie: 2-3 ks stredne veľkej bielej ryby, sterilizovaná zelenina (môže byť aj mrazená), strúhanka, 2ks vajcia, 3-4ks strúčiky cesnaku, 4ks nové korenie celé, mleté čierne korenie, bobkový list, soľ, rasca, olej.
3 kroky, ako správne filetovať kapra
Viete, ako správne filetovať kapra? Ak dodržíte tento 3-krokový postup, pripravíte z kapra filety, z ktorých môžete pripraviť pokrm podľa vlastnej chute.
3 kroky, ako správne filetovať pstruha
Chcete mať pstruha bez jedinej kosti? Teraz sa vám to podarí. Dodržte tieto 3 kroky a dokážete zo pstruha jednoducho a rýchlo urobiť filety.

Pstruh so zeleninovým šalátom
Ingrediencie: filety zo pstruha, mletá paprika, soľ, čierne korenie, trochu hladkej múky, hlávkový šalát, cherry paradajky, šalátové uhorky, rukola, olivy, pesto z medvedieho cesnaku, olivový olej, citrón
Zapečený sumec so slaninkou (VIDEORECEPT)
Ingrediencie: 400g sumca, 200g slaninky, 200g syr Gouda, 200g pochúťková smotana, 4 vajcia, 2 stredne veľké cibule, 4 strúčiky cesnaku, 2 PL hladkej múky, pažítka, petržlenová vňaťka, čierne korenie a soľ

Špikovaný losos
Ingrediencie: filet lososa s kožou, 3dkg neprerastená údená slanina, slnečnicový olej, maslo, hladká múka, 1 strúčik cesnaku, plátky citróna, mleté čierne korenie, karí korenie, vegeta, mletá rasca, soľ
Pečená pražma kráľovská
Ingrediencie: pražma kráľovská, 10 dkg prerastená údená slanina, slnečnicový olej, 10 dkg maslo, 1-2 strúčiky cesnaku, petržlenová vňať, rozmarín, citrónová šťava, mleté čierne korenie, mletá rasca, soľ
Pečený morský vlk
Ingrediencie: vypitvaný morský vlk, 1 žĺtok, 1 PL sójová omáčka, 1PL horčica, 1 PL med, 5 dkg neprerastená údená slanina, 10 dkg maslo, 1-2 strúčiky cesnaku, podrvené vlašské orechy (2 ks), sušené hrozienka (1/2 hrste), hladká múka, mleté čierne korenie, karí korenie, vegeta, mletá rasca, mletá sladká paprika, soľ, petržlenová vňať na ozdobenie, citrónová šťava
Marinovaný stejk z tuniaka
Ingrediencie: dva plátky tuniaka, 10 dkg prerastená údená slanina, 1 strúčik cesnaku, čierne mleté korenie, mletá rasca, pomleté chili, soľ, olivový olej, 10 dkg maslo, citrónové plátky
Šalát z mrazenej ryby
Suroviny (pre 4 osoby): 50 dkg mrazenej ryby, 3 dkg cibule, 30 dkg zemiakov, 1 kyslá uhorka, 5-7 dkg varenej mrkvy, 5 dkg vareného zeleru, 2 lyžice zeleného hrášku, 2 lyžice varenej bielej fazule; majonéza: 1/4l odvaru zo zeleniny akosti, 2 lyžičky maizeny alebo hladkej múky, 2 žĺtky, soľ, ocot, čierne korenie, cukor, 1 dl kyslej smotany alebo oleja.
Vyprážaný kapor
Suroviny (pre 4 osoby): 80 dkg kapra, sol, 6 dkg múky, 2 malé vajcia, 12 dkg strúhanky, 15 dkg oleja

Vybavte sa na pobyt pri vode |